Filet O Fish merupakan item burger terkenal daripada menu McDonald’s Burgers dengan penilaian yang luar biasa daripada pengguna. Burger ini mengandungi bahan penting bahagian ikan Hoki dan Pollock yang berlapis dengan keju cheddar dari bahagian bawah dan sos tartare di atas, memberikan rasa dan rasa yang unik kepada selera anda. Item ini boleh didapati di semua cawangan McDonald’s anda yang berdekatan di Malaysia.

Jadi, McDonald’s menawarkan bahagian hidangan dengan burger ini yang terdiri daripada baldi goreng sederhana atau besar dan minuman sejuk biasa atau 500ml yang boleh anda pilih daripada menu McDonald’s Malaysia. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa harga makanan ini berbeza berdasarkan jumlah kentang goreng dan saiz minuman sejuk.

McDonald’s Filet O Fish price: RM 12.90

video
play-sharp-fill

Jangan ketinggalan: Big Mac – Mcdonald’s Menu Malaysia

Filet O Fish Ingredients

 • Fish Filet Portion (476 kJ | 113 kcal)
 • Bun (603 kJ | 142 kcal)
 • Tartare Sauce (163 kJ | 40 kcal)
 • Cheddar Slice (97 kJ | 23 kcal)

Filet O Fish Recipi

Jika anda bukan penduduk United Kingdom dan burger ini membangkitkan rasa lapar anda, anda boleh menyediakan burger tawaran McDonald’s Fillet-O-Fish ini di dapur peribadi anda. Walau bagaimanapun, kami akan membincangkan kaedah resipi dan penyediaannya dalam urutan langkah demi langkah terperinci. Oleh itu, anda tidak boleh membuat alasan untuk tidak merasa burger ini hanya kerana anda tinggal di luar negara.

Bagaimana untuk menyediakannya?

 • Bahan utama dalam burger ini ialah daging ikan. Jadi, ambil ikan Hoki dan Pollock yang sangat lazat. Mince ke bawah daging dan tambah jumlah perasa dan rempah pilihan untuk bahagian daging ini.
 • Bentuk patty segi empat tepat daging campuran ini dan letakkan sedikit minyak dalam kuali. Anda boleh menambah 3 atau 4 sudu minyak dan memanaskan minyak ini.
 • Sekarang, letakkan patty segi empat tepat daging ikan di dalam kuali dan goreng dengan betul
 • Seterusnya, tambahkan unsur-unsur rangup ke patty segi empat tepat untuk menjadikannya kelihatan seperti serbuk roti.
 • Selepas proses ini, kukus kepingan roti di dalam ketuhar. Kemudian mula menyusun bahan-bahan di antara kepingan roti ini.
 • Letakkan kepingan keju cheddar di bahagian bawah roti dan bahagian atas serbuk roti ikan anda yang baru disediakan.
 • Sapukan lapisan sos tartare pada patty rangup ini dan letakkan separuh lagi roti di atas semua bahan.
 • Itu sahaja; burger Fillet-O-Fish buatan sendiri sedia untuk dihidangkan.

Jangan ketinggalan: Cheeseburger – Mcd Menu Malaysia

Filet O Fish Calories

   Tenaga        1339 KJ (16%RI)    319 KCal (18%RI)

Maklumat PemakananPengambilan Rujukan PeratusanSetiap Bahagian
Fats (g)17% RI 12g
Of which saturated (g)11% RI 2.3g
Carbohydrates (g)14% RI 37g
Of which Sugar (g)5% RI 4.8g
Protein (g)29% RI 14g
Fibre (g)Nil2.7g
Salt (g)26% RI 1.6g

Jangan ketinggalan: Pasadena Burger Menu Harga Malaysia

Filet O Fish Kajian

Hari ini, saya akan merasai burger Fillet O Fish di restoran rangkaian makanan segera terbesar di dunia di Malaysia. Jadi, saya memesan burger ini di kaunter dengan berkata, Beri saya bahawa Fillet O Fish Burger. Saya mengambil pesanan saya dan duduk di meja yang diberikan. Saya sangat lapar dan tidak sabar untuk membuka paket dan memakan burger ini.

Filet O Fish
Filet O Fish

Reaksi pertama saya ialah “Rasa yang menggembirakan” kerana penghantaran rasa yang memuaskan dengan keju dan sos tartare yang membungkus bahagian ikan rangup. Di samping itu, saiz burger ini seperti roti panas biasa dan ringkas menjadikan burger ini lebih memuaskan dan lazat.

Untuk mendapatkan maklumat yang paling tepat dan terkini mengenai item menu dan harga, adalah disyorkan untuk melawati laman web Rasmi McDonald’s Malaysia atau menggunakan aplikasi mudah alih mereka.

Jangan ketinggalan: McSpicy – Mcdonald’s Menu Malaysia

Soalan Lazim

Ya, memandangkan bahan-bahan burger ini iaitu sos, roti, keju cheddar, dan ikan, seseorang hanya dapat melihat bahawa tidak ada yang menjadikan burger ini dilarang untuk umat Islam. Ia benar-benar Halal dan sesiapa sahaja boleh makan burger ini tanpa sebarang keraguan.

Memandangkan bahan-bahan, kita dengan selamat boleh mengatakan bahawa burger ini sihat dan berkhasiat untuk dimakan. Jumlah protein yang tinggi dan karbohidrat yang rendah dan kiraan natrium menjadikannya pilihan yang lebih sihat untuk orang ramai.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *