Burger McSpicy yang lazat dan saucy sarat dengan patty ayam pedas, salad aisberg yang dicincang, dan topping berperisa sos sandwic vegan Aroma ini mewujudkan keinginan untuk merasai burger ini daripada menu McDonald’s Malaysia.

Dalam tawaran Mc Spicy Meal, anda akan mendapat sebungkus kentang goreng panas dan minuman sejuk yang anda suka daripada menu McDonald’s Malaysia. Walau bagaimanapun, tawaran hidangan ini boleh didapati dalam saiz sederhana dan besar, di mana burger tetap sama tetapi saiz kentang goreng dan minuman sejuk berbeza-beza. Ia adalah pilihan yang setanding dengan McCrispy.

video
play-sharp-fill

Jangan ketinggalan: McPlant Burger

McSpicy Ingredients

 • Spicy Chicken Patty (989 kJ | 236 kcal)
 • Iceberg Lettuce (13 KJ | 3Kcal)
 • Sesame Bun (669 kJ | 158 kcal)
 • Vegan Sandwich Sauce (162 kJ | 39 kcal)

McCrispy vs McSpicy

KomponenMcDonald’s Mc SpicyMcCrispy
BahanSpicy Chicken Patty, Sesame Bun, Iceberg Lettuce, Vegan Sandwich SauceCrispy Chicken Patty, Iceberg Lettuce, Sandwich Vegan Sauce, and Sesame Bun
Kalori1833 KJ or 437 Kcal1833 KJ or 437 Kcal
Harga£5.89£6.09
RasaSaucy dengan lebih banyak rempah dan rasaRangup dengan rempah biasa dan tiada sos
StatusSentiasa TersediaSentiasa Tersedia

McSpicy Resipi

Resipi burger McDonald’s Mc Spicy ini agak mudah, dan jika anda jauh dari Malaysia, anda lebih bersedia di dapur anda. Langkah-langkah berikut akan membimbing anda dalam menyediakan burger yang menakjubkan ini daripada menu McDonald’s Burgers di rumah untuk dinikmati bersama keluarga anda.

Bagaimana untuk menyediakannya?

 • Pertama sekali, kisar daging ayam anda bersama-sama dengan rempah, perasa, dan perasa tertentu untuk mencipta patty ayam pedas. Bentuk patty dan simpan di lokasi yang sejuk, sebagai contoh, peti sejuk.
 • Sekarang anda perlu mencincang aisberg segar ke dalam kepingan kecil.
 • Seterusnya, ambil paket roti bijan dan bukanya. Letakkan kedua-dua kepingan roti pada griddle panas atau kuali rata untuk memanaskan kepingan roti ini.
 • Keluarkan patty ayam dari pembungkusannya dan goreng dalam minyak yang boleh dimakan yang sesuai dengan pilihan anda.
 • Letakkan patty ayam rangup goreng ini di bahagian bawah roti. Sebarkan beberapa keping aisberg yang dicincang di atas patty ayam pedas ini.
 • Selepas itu, sapukan beberapa Sos Sandwich Vegan untuk daun salad ini. Letakkan separuh atas roti panas untuk memuktamadkan Mc Spicy McDonald’s anda.
 • Berkhidmatlah kepada ahli keluarga anda dan nikmatinya walaupun anda tidak menetap di Malaysia.

Jangan ketinggalan: Subway Menu Malaysia

Mc Spicy Nutritional Report

 Tenaga        1833 KJ (22%RI)    437 KCal (22%RI) 

Maklumat PemakananPengambilan Rujukan PeratusanSetiap Bahagian
Fats (g)24% RI 17g
Of which saturated (g)9% RI 1.8g
Carbohydrates (g)18% RI 46g
Of which Sugar (g)7% RI 6.2g
Protein (g)47% RI 24g
Fibre (g)Nil3.2g
Salt (g)33% RI 2.0g

McSpicy Kajian

Dari menu McDonald’s terkini, hari ini saya memakan burger Mc Spicy yang terkenal untuk memberitahu anda bagaimana rasanya. Pertama, saya memutuskan untuk makan burger ini di cawangan makanan segera kami yang berdekatan. Selepas memasuki cawangan, saya pergi ke kaunter dan memesan burger ini. Selepas menunggu 7 hingga 8 minit, burger saya sudah siap, dan saya mengumpulnya dari kaunter.

Sekarang, selepas mencari meja, saya duduk dan menemui kotak itu. Aroma itu benar-benar menarik, dan ia berbau segar dan bagus. Saiz burger Malaysia pedas adalah normal, dan seseorang itu boleh menggigit dengan mudah tanpa membuka mulutnya lebar. Jadi, gigitan pertama memberi anda pengalaman berperisa patty ayam rangup yang digabungkan dengan salad dan sos vegan.

McSpicy

Kesederhanaan dan rangup, rasa licin menjadikan burger ini pilihan popular di kalangan pengguna. Oleh itu, Spicy Chicken Burger bernilai wang dan boleh menjadi pilihan makan tengah hari anda yang cepat.

Untuk mendapatkan maklumat yang paling tepat dan terkini mengenai item menu dan harga, adalah disyorkan untuk melawati laman web Rasmi McDonald’s Malaysia atau menggunakan aplikasi mudah alih mereka.

Jangan ketinggalan: Big Mac – Mcdonald’s Menu Malaysia

Soalan Lazim

Kemungkinan besar hidangan McSpicy di Malaysia berharga antara RM 10 dan RM 15.

Burger McSpicy dari McDonald’s mengandungi sekitar 451 kalori.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *