Dapatkan item lazat dari McDonald’s Menu, McCrispy Burger yang dibuat dengan bahan-bahan segar dan sihat. Patty daging ayam dengan mayo lada hitam menghasilkan kombo yang menyelerakan dan gaya masam panas dari roti atas menjadikannya lebih menarik dan menarik. Ia agak serupa dengan McCrispy Deluxe.

McCrispy
McCrispy

Apabila anda memesan Makanan Mc Crispy, jangkakan untuk menerima kentang goreng rangup dan minuman sejuk pilihan anda daripada menu McDonald’s. Kedua-dua saiz sederhana dan besar tersedia untuk tawaran ini, dan sementara burger kekal standard, saiz bahagian kentang goreng dan minuman adalah berbeza, dan menurut mereka, harga juga berbeza.

McCrispy Price: RM 12.30

McCrispy Ingredients

  • Mc Crispy Patty (1032 kJ, 246 kcal)
  • Iceberg Lettuce (13 KJ | 3Kcal)
  • Sesame Sourdough Bun (770 kJ | 182 kcal)
  • Black Pepper Mayo (216 kJ | 52 kcal)

Pemakanan McCrispy McDonald’s

Tenaga       2031 KJ (24%RI)    484 KCal (24%RI)

Maklumat PemakananPengambilan Rujukan PeratusanSetiap Bahagian
Lemak (g)26% RI 18g
Of which saturated (g)10% RI 2.0g
Carbohydrates (g)20% RI 53g
Of which Sugar (g)8% RI 6.9g
Protein (g)52% RI 26g
Fibre (g)Nil3.7g
Salt (g)32% RI 1.9g

Perbandingan McCrispy vs McChicken

KomponenMc CrispyMcChicken
BahanPatty ayam rangup, sos vegan sandwic, salad aisberg, roti bijanPatty ayam bersalut, sos sandwic, salad aisberg, roti bijan
Tenaga1833 KJ or 437 Kcal1549 KJ or 369 Kcal
HargaRM 12.30RM 9.40
RasaRangup dengan rempah biasa dan sos kecilSedikit rangup dan sedikit pedas
StatusSentiasa TersediaSentiasa Tersedia

Resipi McCrispy McDonald’s

Mc Crispy Chicken Burger agak mudah dibuat di dapur anda jika anda tidak mempunyai akses ke cawangan McDonald’s di Malaysia. Tidak kira di mana anda tinggal, kumpulkan bahan-bahan yang diperlukan, seperti sos vegan, roti, dan daging ayam, dan ikuti panduan penyediaan yang diberikan untuk Burger Ayam Mc Crispy pedas.

Bagaimana untuk menyediakannya?

  • Pertama sekali, kisar daging ayam anda bersama rempah, perasa dan perasa tertentu untuk menghasilkan patty ayam. Buat patty dan simpan di lokasi yang sejuk, contohnya, peti sejuk.
  • Sekarang anda perlu mencarik salad aisberg segar menjadi kepingan kecil.
  • Seterusnya, ambil paket roti bijan Topped Sourdough style dan bukanya. Letakkan kedua-dua kepingan roti di atas griddle panas atau kuali leper untuk memanaskan kepingan roti ini.
  • Keluarkan patty dari bungkusannya dan goreng dalam minyak makan yang sesuai pilihan anda.
  • Letakkan patty ayam rangup yang baru digoreng ini di bahagian bawah roti. Sapukan beberapa keping salad aisberg yang dicincang di atas patty ayam yang rangup ini.
  • Selepas itu, sapukan sedikit mayo lada hitam sebagai topping pada daun salad ini. Letakkan separuh bahagian atas roti panas, dan Spicy Mc Cripsy Burger anda sedia untuk dihidangkan.

Ulasan McCrispy McDonald’s Kami

Dalam ulasan ini, kami mempunyai burger popular bernama McDonald’s Crispy daripada menu McDonald’s Burgers terkini. Jadi, burger ini adalah antara barangan yang laris di cawangan McDonald’s di seluruh Malaysia. Oleh itu, untuk semakan rasa, saya pergi ke cawangan McDonald’s dan memesan burger ini.

Selepas mendapatkan burger saya, saya membuka penutupnya dan mendapatkan Burger Ayam Rangup di McDonalds ini. Kemudian saya hanya menggigit burger ini untuk menamatkan rasa ingin tahu saya. Secara jujur, tidak banyak perbezaan dari McSpicy Burger, kerana bahan-bahannya agak sama. Secara keseluruhannya, burger yang rangup dan masam dengan kombo ayam bersalut rangup yang lazat dengan roti dan sos vegan sandwic.

Walau bagaimanapun, ia sesuai dengan tanda harganya, dan anda boleh memiliki Burger Ayam Rangup ini pada bila-bila masa, terutamanya apabila anda merasakan keinginan dan keinginan yang melampau pada larut malam.

video
play-sharp-fill

Untuk mendapatkan maklumat yang paling tepat dan terkini mengenai item menu dan harga, adalah disyorkan untuk melawati laman web Rasmi McDonald’s Malaysia atau menggunakan aplikasi mudah alih mereka.

Soalan Lazim?

Seperti yang kita bincangkan sebelum ini, burger ini mempunyai set bahan yang sama seperti McSpicy. Oleh itu, McCripsy Calories Malaysia adalah sekitar 437 Kcal atau 1833 KJ tenaga. Jumlah tenaga ini menyumbang kepada 24% daripada pengambilan harian orang dewasa. Ini bermakna burger ini merupakan satu pertiga daripada pengambilan tenaga harian seseorang.

Ya, McDonald’s Crispy Spicy Burger adalah pilihan terbaik dari menu di Malaysia. Ia mempunyai burger berperisa pada tag harga yang berpatutan. Jadi, tamatkan rasa lapar anda dengan burger yang sedap dan rangup yang terdapat di setiap cawangan rangkaian makanan segera di Malaysia ini.

McDonald’s baru-baru ini memperkenalkan kerusi Crispy Gaming yang disesuaikan sepenuhnya dengan logo dan penampilannya. Walau bagaimanapun, jika anda berfikir untuk membelinya, maka anda mungkin tidak mendapatkannya dari mana-mana sahaja. Ini kerana kerusi permainan ini hanya untuk pemenang bertuah pelbagai tawaran dan hadiah daripada McDonald’s.

Hidangan besar dengan burger Rangup menghasilkan lebih banyak tenaga dan kalori. Ini kerana penambahan minuman sejuk dan kentang goreng yang memberikan kalori tambahan kepada badan anda.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *