Dapatkan Cheeseburger yang terkenal di seluruh dunia daripada menu McDonald’s Malaysia, yang dibuat dengan bahan-bahan klasik seperti daging lembu yang dilapisi dengan sepotong keju dan dihiasi dengan sosej seperti sawi dan serpihan bawang yang dicelup ketchup dan hirisan jeruk. Ini adalah antara barangan burger yang paling dituntut daripada rangkaian makanan segera ini.

Burger keju ini adalah burger kegemaran mengikut penilaian burger. Tambahan pula, ia adalah pilihan yang sangat baik untuk orang yang mencari makanan ringan tenaga dengan bahan-bahan yang sihat dan organik. Dari sudut rasa, burger ini didatangkan dengan gabungan patty daging lembu dengan keju dan sos tomato, memberikan rasa yang lazat dan menyegarkan.

Anda boleh mendapatkan burger ini dalam tawaran makan di mana ia datang dengan kentang goreng dan minuman. Walau bagaimanapun, tawaran hidangan ini boleh didapati dalam dua saiz yang berbeza: Hidangan Sederhana dan Hidangan Besar. Saiz baldi goreng dan minuman sejuk sebenarnya menentukan saiz tawaran makan.

Cheeseburger Price: RM 12.20

video
play-sharp-fill

Jangan ketinggalan: Double Quarter Pounder with Cheese

Cheeseburger Ingredients

 • Beef Patty (388 kJ | 93 kcal)
 • Bun (603 kJ | 142 kcal)
 • Onions (12KJ | 3Kcal)
 • Tomato Ketchup (54 kJ | 13 kcal)
 • Mustard (2 kJ | 0 kcal)
 • Pickle Slices (1 kJ | 0 kcal)
 • Cheddar Cheese Slice (194 kJ | 47 kcal)

Cheeseburger Recipi

Berikut adalah kaedah penyediaan untuk membuat cheeseburger ini di dapur rumah anda. Walaupun anda bukan penduduk Malaysia, anda masih boleh merasai burger ini dengan menyediakannya di mana sahaja anda berada.

Cheeseburger

Bagaimana untuk menyediakannya?

 • Pertama sekali, ambil 100 gram daging lembu dan pudina dengan betul. Seterusnya, anda perlu menambah jumlah garam, lada, rempah, dan perasa lain yang anda suka.
 • Campurkan bahan-bahan ini dengan betul dan kemudian buat patty bulat.
 • Masukkan sedikit minyak masak ke dalam kuali dan tambah 35 ml minyak masak ke dalam kuali. Jadi, anda harus menggoreng patty daging lembu ini dengan teliti dari semua pihak.
 • Ambil bawang kecil dan potong menjadi serpihan kecil. Ini juga memecahkan jeruk ke dalam 3 keping.
 • Sekarang, anda perlu mengeluarkan roti dari paket dan roti bakar selama satu minit di dalam pembakar roti.
 • Pada langkah seterusnya: susun semua bahan dalam susunan tertentu, dan anda harus meletakkan patty daging lembu pertama pada roti bawah. Di atas patty itu, letakkan sepotong keju cheddar.
 • Sekarang, anda perlu taburkan kepingan bawang dan letakkan kepingan jeruk pada serpihan bawang cincang ini.
 • Langkah seterusnya ialah memohon lapisan barangan seperti mustard dan sos tomato pada serpihan sayuran pada bawang dan hirisan jeruk.
 • Akhirnya, anda harus meletakkan separuh atas roti di atas semua bahan yang disusun ini. Itu sahaja. Cheese burger McDonald’s buatan sendiri semuanya bersedia untuk berkhidmat atau menikmati diri anda.

Jangan ketinggalan: Double Cheeseburger – Mcd Menu Malaysia

Cheeseburger Nutritional Report

 Energy        1251 KJ (15%RI)    298 KCal (15%RI)

Maklumat PemakananPengambilan Rujukan PeratusanSetiap Bahagian
Fats (g)17% RI 12g
Of which saturated (g)28% RI 5.5g
Carbohydrates (g)12% RI 31g
Of which Sugar (g)8% RI 7.0g
Protein (g)31% RI 16g
Fibre (g)Nil2.5g
Salt (g)28% RI 1.7g

Jangan ketinggalan: O’Burger Menu Harga Malaysia

Cheeseburger Kajian

Hari ini, saya teruja untuk berkongsi dengan anda ulasan rasa burger keju daripada menu McDonald’s Burgers. Seperti yang kita tahu, ia adalah burger yang popular, dan saya hanya memesannya dari cawangan makanan segera yang berdekatan. Jadi, saya menerima pesanan saya dalam masa 20 minit dan benar-benar lapar untuk menerkam burger ini.

Jadi, pertama, saya mengeluarkannya dari paket penghantaran dan meletakkannya dalam hidangan. Aroma yang menyenangkan roti segar dan patty daging lembu akan membuat anda tidak sabar untuk menggigit. Saiz burger ini biasa, seperti burger lain. Walau bagaimanapun, burger keju adalah padat berbanding dengan cheeseburger berganda atau tiga kali ganda kerana patty daging lembu tunggal dan hirisan keju cheddar.

Tanpa teragak-agak, saya menggigit burger dan dipenuhi dengan gabungan menarik patties daging lembu berair, keju cheddar, bawang segar, dan hirisan jeruk yang dicelup dalam sos tomato dan mustard. Tekstur burger ini lembut dan daging lembut dengan keju membuat rasa halus. Walau bagaimanapun, terdapat kekurangan unsur rangup atau rangup.

Jika anda sedang mencari pilihan yang sihat atau lebih ringan, kandungan kalori biasa Cheeseburger boleh sesuai untuk anda. Di samping itu, jika anda mempunyai keinginan malam untuk campuran menakjubkan patty daging lembu, keju, sos tomato, bawang, dan mustard, burger keju ini tidak akan gagal memuaskan kelaparan anda. Juga, ia agak serupa dengan Double Cheese burger.

Untuk mendapatkan maklumat yang paling tepat dan terkini mengenai item menu dan harga, adalah disyorkan untuk melawati laman web Rasmi McDonald’s Malaysia atau menggunakan aplikasi mudah alih mereka.

Jangan ketinggalan: Triple Cheeseburger – Mcd Menu Malaysia

Soalan Lazim

Burger ini mengandungi sejumlah tenaga yang ketara yang terdiri daripada 1251 KJ atau 298 Kcal. Jumlah tenaga ini membentuk hampir 15% daripada pengambilan tenaga harian anda.

Harga burger McDonald’s Cheese ialah RM 12.20

Jika anda berada di UK dan mencari lokasi McDonald’s yang berdekatan, laman web mereka boleh membantu anda. Hanya benarkan laman web untuk mengakses lokasi semasa anda, dan anda akan diberi senarai restoran cheeseburger berdekatan di mana anda boleh mendapatkan burger keju kegemaran anda pada menu mereka.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *