Double Quarter Pounder with Cheese dari McDonald’s menu diisi dengan dua roti daging lembu yang lembut yang diletakkan pada satu sama lain dengan hirisan keju cheddar diletakkan di antara mereka. Pada topping, kami mempunyai mustard dan sos tomato dengan sayur-sayuran seperti bawang dan jeruk, menambah rasa yang menyelerakan tambahan kepada burger ini.

video
play-sharp-fill

Pada menu Double Quarter Pounder Meal, anda boleh mendapatkan sebungkus kentang goreng dengan minuman dari menu McD. Ia bergantung pada kuantiti sederhana atau besar kentang goreng dan minuman sejuk yang anda pesan. Harga berbeza mengikut saiz hidangan.

Double Quarter Pounder with Cheese Price: RM 19.90

Ingredients

 • Quarter Beef Patty (1,932 kJ | 464 kcal)
 • Sesame Bun (670 kJ | 158 kcal)
 • Onions (12KJ | 3Kcal)
 • Cheese Slice (389 kJ | 94 kcal)
 •  Tomato Ketchup (81 kJ | 19 kcal)
 • Pickle Slices (2 kJ | 0 kcal)
 • Mustard (2 kJ | 0 kcal)

Double Quarter Pounder Nutrition

Tenaga        3088 KJ (37%RI)    739 KCal (37%RI)

Maklumat PemakananPengambilan Rujukan PeratusanSetiap Bahagian
Fats (g)60% RI 42g
Of which saturated (g)96% RI 19g
Carbohydrates (g)14% RI 37g
Of which Sugar (g)11% RI 10g
Protein (g)105% RI 53g
Fibre (g)Nil3.1g
Salt (g)54% RI 3.2g
Double Quarter Pounder with Cheese

Double Quarter Pounder vs Big Mac

KomponenDouble Quarter PounderBig Mac
BahanPatties Daging Lembu Suku, Bun Bijan, Bawang, Mustard, Tomato Ketchup, hirisan Jeruk, dan hirisan keju CheddarPatties daging lembu, Sos Mac Besar, Lettuce Aisberg, Bun Mac Besar, Keju Cheddar, Bawang, Hirisan Jeruk
Tenaga3088 KJ or 739 Kcal2058 KJ or 493 Kcal
HargaRM 19.90RM 12.90
RasaSedap dengan rempah tinggiSucculent dan rangup
StatusSentiasa TersediaSentiasa Tersedia
Double Quarter Pounder with Cheese

Jangan ketinggalan: McCrispy – Mcdonald’s Menu Malaysia

Double Quarter Pounder vs Double Cheeseburger

KomponenDouble Quarter PounderDouble Cheeseburger
BahanPatties Daging Lembu Suku, Bun Bijan, Bawang, Mustard, Tomato Ketchup, hirisan Jeruk, dan hirisan keju CheddarPatties Daging Lembu, Bun, Bawang, Mustard, Tomato Ketchup, Hirisan jeruk, hirisan keju Cheddar
Tenaga3088 KJ or 739 Kcal1834 KJ or 438 Kcal
HargaRM 19.90RM 11.90
RasaSedap dengan rempah tinggiRasa dan pedas
StatusSentiasa TersediaSentiasa Tersedia
Double Quarter Pounder with Cheese

Double Quarter Pounder With Cheese resipi

Menyediakan burger ini di rumah adalah mudah kerana ia dibuat dengan bahan-bahan yang mudah dicari. Resipi Double Quarter Pounder adalah mudah yang boleh dicuba di rumah supaya sesiapa sahaja dapat menikmati rasa lazat item menu McDonald’s ini. Ikuti langkah-langkah ini untuk cuba membuat BBQ Pounder di dapur anda sendiri:

Double Quarter Pounder with Cheese
Double Quarter Pounder with Cheese

Bagaimana untuk menyediakannya?

 • Untuk memulakan, anda harus memastikan untuk menyediakan bahan-bahan burger yang mengambil masa yang agak lama. Oleh itu, siapkan patties daging lembu anda dengan mencampurkan daging yang dikisar dengan jumlah perasa dan rempah yang betul.
 • Selepas menyediakan patties, ketepikannya di tempat yang sejuk dan mula menghiris jeruk dengan pisau. Potong 2 atau 3 keping.
 • Sekarang, anda perlu mengambil separuh bawang dan potong kepada kepingan kecil. Basuh kepingan ini dan tutupkannya dalam mangkuk.
 • Seterusnya, anda perlu mengambil sekeping roti bijan dan panaskan di atas griddle rata. Sementara itu, pada penunu kedua, anda mesti menggoreng patties dalam kuali dengan sedikit minyak masak.
 • Selepas melengkapkan langkah sebelumnya, teruskan dengan meletakkan komponen di dalam roti.
 • Untuk menyediakan penumbuk dua suku ini, mulakan dengan meletakkan patty daging lembu pada roti sebelum menambah lapisan keju cheddar. Letakkan patty kedua di atas keju dan selesaikannya dengan hirisan keju lagi.
 • Setelah anda menyusun hirisan keju dan patties, sapukan salutan mustard pada lapisan keju di atas.
 • Kemudian, susun acar di atas lapisan sawi dan taburkan bawang putih ke atas hirisan jeruk.
 • Akhir sekali, masukkan sedikit sos tomato ke dalam kepingan bawang dan hirisan jeruk ini. Letakkan separuh bahagian atas roti di atas susunan bahan ini. Inilah burger Double Quarter Pounder segar anda, sedia untuk dihidangkan.

Double Quarter Pounder With Cheese Kajian

Double Quarter Pounder Burger harus menjadi pilihan utama jika anda lapar dan mencari sesuatu yang lazat dan lazat dari menu McDonald’s. Baru-baru ini, saya melawat cawangan McDonald’s yang berdekatan dan memilih burger ini untuk makan malam saya.

Burger ini berbau menarik dan mengambil keinginan dan keinginan anda untuk ke tahap yang baru Kerana burger ini mengandungi patties daging lembu berganda, ini menjadikan saiz burger itu besar. Selepas menggigit pertama, anda akan melihat sedikit persamaan dengan burger Double BBQ Quarter. Ini kerana terdapat bahan yang sama dalam kedua-dua burger.

Walau bagaimanapun, mustard dan tomato ketchup menambah rasa sedap kepada patty daging lembu yang sudah subur, bersama-sama dengan keju cheddar. Jadi, secara keseluruhannya, burger yang berperisa dan menyelerakan daripada menu McDonald’s Burgers.

Untuk mendapatkan maklumat yang paling tepat dan terkini mengenai item menu dan harga, adalah disyorkan untuk melawati laman web Rasmi McDonald’s Malaysia atau menggunakan aplikasi mudah alih mereka.

Jangan ketinggalan: Chicken Big Mac

Soalan Lazim?

Sarat dengan protein tinggi dan bahan-bahan berkhasiat, burger Daging Lembu Double Quarter ini daripada menu McDonald’s mempunyai sejumlah besar tenaga. Burger ini membawa tenaga 3088 KJ atau 739 Kcal. Sebahagian besar kalori ini berasal dari roti bijan iaitu sekitar 158 Kcal. Jadi, Double Quarter Pounder dengan keju tanpa kalori roti ialah 581 Kcal.

Sebenarnya, meme ini adalah video di mana seorang lelaki menyebut bilik rakannya di mana perkara-perkara yang sedikit tidak kemas dan rakannya tidak mencuci barang dapur. Kemudian, dia menunjukkan tong sampah di mana bo burger pounder double Quarter ini disimpan.

Berikut adalah maklumat mengenai makro burger ini. Jadi, Double Quarter Pounder dengan kiraan karbohidrat keju adalah 42g setiap hidangan. Selanjutnya, ia mengandungi 53g protein dan 42g lemak. Secara keseluruhan, burger ini mempunyai tenaga 739 Kcal.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *