Nikmati hamburger klasik daripada menu McDonald’s, semuanya disediakan dengan bahan-bahan klasik dan resipi burger ham tradisional. Roti lembut yang dimuatkan dengan patty daging lembu 100% lembut dan dicincang dengan topping bawang dan hirisan jeruk yang dicelup dalam sos tomato dan mustard menjadikannya item yang menyelerakan untuk dicuba.

Ini adalah burger dengan kandungan tenaga yang paling sedikit dari kategori McDonald’s Burgers, yang menjadikannya pilihan utama bagi orang yang mencari hidangan rendah kalori. Tambahan pula, burger ini mengandungi bahan-bahan klasik dan organik dengan patty daging lembu protein tinggi dan sayur-sayuran yang menyediakan karbohidrat dan tenaga yang diperlukan.

Hamburger Price: RM 9.85

video
play-sharp-fill

Jangan ketinggalan: Big Mac – Mcdonald’s Menu Malaysia

Hamburger Ingredients

 • Beef Patty (388 kJ | 93 kcal)
 • Bun (603 kJ | 142 kcal)
 • Onions (12KJ | 3Kcal)
 • Tomato Ketchup (54 kJ | 13 kcal)
 • Mustard (2 kJ | 0 kcal)
 • Pickle Slices (1 kJ | 0 kcal)

Hamburger Resipi

Cawangan McDonald’s di seluruh dunia menawarkan ham burger dalam menu McDonald’s Burgers. Burger lazat ini sebenarnya menggambarkan nilai-nilai tradisional rantaian makanan segera ini. Walau bagaimanapun, jika anda tidak dapat merasai burger ini di mana-mana cawangan McDonald’s di Malaysia, anda perlu menyediakannya dengan resipi Hamburger yang dibincangkan di bawah.

Bagaimana untuk menyediakannya?

 • Mulakan dengan mengambil 100 gram daging daging lembu dan anda perlu mengisar dan mash. Campurkan perasa dan perasa penting seperti rempah, garam, dan lada dalam daging cincang.
 • Sekarang, anda harus membentuk patty daging lembu bulat dengan campuran daging lembu dan perasa lembut.
 • Untuk menggoreng satu patty daging lembu dengan betul, anda perlu menambah 35 ml minyak masak ke dalam kuali. Oleh itu, masak dan goreng patty ini selama 3 hingga 5 minit supaya setiap sisi patty dimasak dan disediakan.
 • Langkah seterusnya ialah memotong bawang kecil menjadi kepingan kecil. Dengan bantuan pisau, buat tiga keping jeruk.
 • Sekarang, anda perlu mengeluarkan roti dari paket dan roti bakar selama satu minit di dalam pembakar roti.
 • Seterusnya, mula menyusun semua bahan dalam susunan klasik, dan anda harus meletakkan patty daging lembu pertama di roti bawah.
 • Sekarang, anda perlu menyebarkan kepingan bawang dan letakkan kepingan jeruk pada serpihan bawang cincang ini.
 • Kemudian masukkan sos, seperti sos tomato dan mustard, kepada kepingan sayuran.
 • Akhir sekali, letakkan separuh atas roti pada bahan-bahan tradisional yang disusun, dan burger ham anda bersedia untuk menikmati.

Jangan ketinggalan: Double Cheeseburger – Mcd Menu Malaysia

Hamburger Nutritional Report

Tenaga        1056 KJ (13%RI)    251 KCal (13%RI)

Maklumat PemakananPengambilan Rujukan PeratusanSetiap Bahagian
Fats (g)12% RI 83g
Of which saturated (g)16% RI 3.3g
Carbohydrates (g)12% RI 30g
Of which Sugar (g)7% RI 6.3g
Protein (g)26% RI 13g
Fibre (g)Nil2.5g
Salt (g)20% RI 1.2g

Hamburger Kajian

Hari ini saya akan meninjau rasa burger terakhir pada menu McDonald’s Malaysia sekarang. Hamburger ini telah menjadi item klasik pada menu rantaian makanan segera ini selama lebih dari tujuh dekad. Jadi, saya teruja untuk merasai burger ini dan memesannya melalui McDelivery. Sebaik menerima pesanan, saya baru sahaja membuka paket dan merasakan bau daging keluar dari burger ini.

Saiz burger ham dari menu McDonald’s ini sangat padat, memandangkan saiz burger lain. Walau bagaimanapun, saya menggigit dan serta-merta merasakan rasa konvensional daging lembu lembut dan berair yang digabungkan dengan sos tomato dan roti lembut.

Hamburger

Tekstur keseluruhan burger ini sangat halus, di mana kepingan sayur-sayuran seperti bawang dan hirisan jeruk sebahagiannya dicelup dalam sosej seperti sos tomato dan mustard, memberikan rasa berkrim dan sedap.

Walau bagaimanapun, tidak ada apa-apa seperti rangup atau rangup di hamburger kerana bahan-bahan konvensionalnya. Di samping itu, ia adalah makanan segera yang sempurna untuk dine on sekiranya anda mencari pilihan makanan rendah kalori dengan bahan organik dan sihat.

Untuk mendapatkan maklumat yang paling tepat dan terkini mengenai item menu dan harga, adalah disyorkan untuk melawati laman web Rasmi McDonald’s Malaysia atau menggunakan aplikasi mudah alih mereka.

Jangan ketinggalan: Sushi King Menu Malaysia

Soalan Lazim

Burger ini mengandungi jumlah kalori yang paling sedikit di kalangan semua burger pada menu McDonald’s. Jadi, ia membawa hampir 251 Kcal atau 1056 KJ tenaga dan yang hampir membentuk 13% daripada pengambilan tenaga harian orang dewasa.

Asal-usul Hamburger adalah bahasa Jerman, dan Otto Kuase mencipta burger ini. Ikon hamburger biasanya digunakan untuk menunjukkan menu burger rantaian makanan segera yang berbeza. Perkataan hamburger bermaksud roti dengan patty daging lembu rata yang berpengalaman dengan sosej seperti sos tomato dan bawang secara tradisional dan klasik.

Laman web McDonald’s boleh membantu anda mencari cawangan terdekat berhampiran lokasi anda. Selain itu, anda boleh menggunakan Peta Google untuk mencari cawangan McDonald’s. Anda harus meletakkan burger ham berhampiran saya di bar carian, dan aplikasi ini akan menunjukkan semua restoran di mana anda boleh mendapatkan ham burger yang lazat.

Video ini merujuk kepada kejadian malang di mana seorang wanita meletakkan anaknya yang berusia 6 bulan dalam ketuhar gelombang mikro yang membawa kepada pemergian Little Soul.

Hamburger Cheeseburger Big Mac Whopper sebenarnya adalah tajuk video selama 10 jam di Youtube di mana watak anime membuat gerakan tarian tertentu.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *